Belépés
Vészjelzések!
Vészjelzések



------------------------------------ ------------------------------------ --------

Gyakran már apró elváltozások vagy csekélyke fájdalmak is aggódásra adnak okot. Rögtön feltesszük magunkban a kérdést: vajon mi a bajom, menjek-e orvoshoz? Összeállításunk áttekintést nyújt a problémákról - és választ adhat a kérdésekre.

...
Csülkös bableves
Hozzávalók:

1 nagyobb, füstölt csülök, 20 dkg száraz tarkabab, 2 kisebb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése:

Az előző ...
Félreértés ne essék..
Félreértés ne essék,nem tériteni akarok senkit,csak most egy olyan oldalt olvasgatok ahol ilyen irások vannak.Szerintem van bennük pár érdekes dolog...

Ébresztő Amerika!


Billy Graham - amerikai prédikátor - lányával készítettek interjút a kora reggeli műsorban, és Jane Clayson, a riporternő megkérdezte tőle: "Hogyan engedhette meg Isten, hogy ilyesmi meg...
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Hozzávalók: 2 deci kifejtett zöldborsó, negyed kiló borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, kis csomó zöld-petrezselyem, só, fél deci tejszín, 1 tojás, 3 deka cukor.
A zöldborsót a csonttal másfél liter vízben feltesszük, és puhára főzzük.
Ezalatt elkészítjük a világos rántást, melybe finomra vágott zöldpetrezselymet teszünk. Feleresztjük le-vessel...
Sárgaborsópüré-leves
Sárgaborsópüré-leves

Hozzávalók: 20 deka feles sárgaborsó, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka hagyma,
1 g pirospaprika, 2 g törött bors, 1 apró kockákra vágott zsömle, só.
A kiválogatott és tisztára mosott sárgaborsót gyengén sózva, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett nem túl erős tűzön puhára főzzük. Az egészben főtt hagymát e...
Szárnyas raguleves
Szárnyas raguleves

Hozzávalók: Csirke- vagy egyéb szárnyasaprólék, 20 deka vegyes zöldség, 10 deka zöldborsó, 10 deka sampinyongomba, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 3 deka vöröshagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 20 deka kelvirág, 2 g törött bors, 2 deka vaj, só.
A szárnyasaprólékot előkészítjük a leveshez, összevágjuk. Jól megmosva kis fej hagymával feltesszük főni. ...
Lencseleves
Lencseleves

Hozzávalók: 20 deka lencse, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 1 babérlevél, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fok-hagyma, 2 deci tejföl, 1 evőkanál ecet, de lehet fél citrom is, só, 3 deka cukor, 1 G pirospaprika, negyed kiló sertéscsont, 2 deka mustár.
A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlébe vagy füstölt hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott...
Almamártás
Almamártás

Hozzávalók: 6 deka liszt, fél citrom, 35 deka alma, másfél deci tejföl, 5 deka cukor, 5 deka vaj, 2 G só, 1 darab szegfűszeg, 2 deci tej.
Meghámozzuk az almát, magját és magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk össze. Az így felap-rított almát a cukorral, szegfűszeggel és a tejjel feltesszük főni. Megsózzuk, kevés citromhéjat teszünk bele, majd né...
Barnamártás (spanyol)
Barnamártás (spanyol)

Hozzávalók: 1 kiló sertéscsont, 15 deka vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babér-levél, kakukkfű, 10 szem egész bors, 6 deka zsír, 3 deka cukor, 6 deka liszt, evőkanálnyi paradicsompüré, 2 deci vörösbor, só.
Az apróra vágott sertéscsontot, a megtisztított és szeletekre vágott vegyes zöldséget, a hagymát, a fok-hagymát, a bab...
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya

Hozzávalók: 1 kiló kocsonyahús (fej, köröm, bőrös csülök). Mivel ezek a részek csontosak, személyen-ként 20-25 dekát számítunk belőlük. 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 10-15 szem egész bors, 1--2 cseresznyepaprika, só.
A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázá...
Kocsonyázott ponty magyarosan
Kocsonyázott ponty magyarosan

Hozzávalók: 1 kiló tükörponty, 10 deka vöröshagyma, 1 friss paradicsom, 2—4 zöldpaprika (télen lecsó-konzerv), 1 cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, ...
Zöldséges rizses hús
Zöldséges rizses hús

Hozzávalók: 40 deka sertéshús, 24 deka rizs, 8 deka zsír, 20 deka vegyes zöldség, 1 zöldpaprika, kis cso-mó zöldpetrezselyem, törött bors, só.
A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró koc-kákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, ...
Almalekvár körtével
Hozzávalók:

75 dkg alma, 25 dkg körte, 50 dkg cukor, kevés víz, 1 citrom leve, tartósítószer

Elkészítése:

Az érett, borízű almát és érett körtét mosás után meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, szeletekre vágjuk és kevés vízzel puhára főzzük. Miután kissé lehűlt, összeturmixoljuk, és ismét feltesszük főni. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a cukrot, és t...
Körtelekvár ánizzsal
Hozzávalók:

3 kg körte, 2 citrom, 60 dkg cukor, 3 kiskanál ánizs, víz

Elkészítése:

A három kilogramm körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, kevés citromos vízbe feltesszük főni. Ha megpuhult, krumplitörővel összetörjük, esetleg összeturmixoljuk. A masszához kilónként 20 dkg cukrot adunk, felfőzzük, a végén kilónként egy kiskanálnyi ánizsmagot adunk ...
Rebarbara koktél
...1 literhez


HOZZÁVALÓK:

2 kg rebarbara
20 dkg cukor
2,5 dl piros ribizliszörp
2 dl víz
5 cl málnalikőr
jégkockák
citromszeletek


ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított rebarbarát nagyobb darabokra vágjuk, majd a cukorral, a vízzel és a szörppel feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük. A levét átszűrjü...
Spanyol macesz-gombócleves
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg marha-ritkacsont, 50 dkg füstölt csont, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 szerecsendió-virág, 6-8 szem szegfűbors, 3-4 szál zellerzöld, só, bors, 400 g vegyes leveszöldség, 100 g ceruzabab (zöldbab), 2 kemény paradicsom. A gombóchoz: 5 dkg pászka (macesz), 1 kis fej hagyma, egy kis csokor petrezselyem, 30 g libazsír, 1 tojás....
pacalpörkölt
...
Pacalpörkölt
Hozzávalók:
# 1 kg tisztított marhapacal,
# 1 nagy fej hagyma,
# 2 gerezd fokhagyma,
# 1 paradicsom,
# 1 zöldpaprika,
# 5 evőkanál olaj,
# 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
# 1 csipet őrölt kömény,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna

Elkészítés:

1. A pacalt többször váltott hideg vízben meg...
Mitől leszünk mi nők ideálisak
Mi nők sokszor feltesszük a kérdést, hogy mit esznek a "Gizin" a pasik?
Ha megkérdezzük a teremtés koronáit, ők sem tudnának egyértelmű választ adni rá. A férfiak érzik, ha a nőnek kisugárzása van, megnézik, ha szexisen néz ki, de a vonzást a szexis gondolkodás generálja.

A nemek közötti különbségből fakad, hogy a férfiak mindig megnézik a szexis nőket. Ez nem felt...
Kalandjáték készítés..
Szöveges kalandjátékok készítésének gyakorlati problémái.
------------------------------------ ------------------------------------ ---

1. TARTALOMJEGYZÉK

1. TARTALOMJEGYZÉK
2. ÖSSZEFOGLALÓ
3. KIDOLGOZÁS
3.1. A kalandjáték-készítés általános tudnivalói
3.1.1. A kalandjáték fogalmának tisztázása
3.1.2. Kalandjáték és mitológia...
Spárgakrémleves barna kenyérel
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg spárga, 1 szem burgonya, 2 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, 1 ek. összevágott metélőhagyma, 12 szelet kenyér.

Előkészítés: A spárgát megtisztítjuk, megmossuk. A fejeket levágjuk kb. 5 cm hosszú darabban. A szárakat elkarikázzuk, és 1 liter vízben feltesszük főni. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra...
1 2 3 ..............88 89 .......132 133 .......176 177 178 
Címkék: Ébresztő Amerika, Billy Graham, Jane Clayson, olyan oldalt, kora reggeli, riporternő megkérdezte, csonttal másfél, világos rántást, egészben főtt, szárnyasaprólékot előkészítjük, főzésre előkészített, tejjel feltesszük, apróra vágott, részek csontosak, megtisztított fejet, perzselés célja, vágóhídi forrázá, célra legalkalmasabb, halat megtisztítjuk, húst apró, apró koc-kákra, zöldpaprikát hozzátéve, három kilogramm, masszához kilónként, végén kilónként, kiskanálnyi ánizsmagot, megtisztított rebarbarát, szörppel feltesszük, levét átszűrjü, pacalt többször, teremtés koronáit, férfiak érzik, nőnek kisugárzása, szexis gondolkodás, nemek közötti, férfiak mindig, szexis nőket, kalandjáték fogalmának, spárgát megtisztítjuk, fejeket levágjuk, szárakat elkarikázzuk, burgonyát megtisztítjuk, zöldpetrezselyem, összeturmixoljuk, spárgakrémleves, összeállításunk, tartalomjegyzék, szárnyasaprólék, zöldborsóleves, legalkalmasabb, citromszeletek, sampinyongomba, sertéskocsonya, krumplitörővel, sárgaborsópüré,
© 2013 TVN.HU Kft.